Preloader
UA
get_quote

Візуалізація - це не тільки архітектура

Категорія

Публікація: 14.02.2022

Зазвичай, коли ми чуємо слово 3D візуалізація, ми думаємо про дизайн інтер’єру чи рекламу житлових комплексів, але до чого тут Karno Energy? Коли потрібні хороші картинки в системах і чи потрібні вони взагалі? Зрештою, інженерія – це практичне, а не естетичне. Це лише лінії та числа. Системи повинні забезпечувати комфорт і все. Це правда? Заглибимося!

Що таке 3D візуалізація?

На офіційному сайті Autodesk є опис: 3D-візуалізація — це процес створення графіки та візуалізації дизайну за допомогою програмного забезпечення 3D.

Протягом останніх років візуалізація охопила різні сфери і стала одним із найважливіших методів створення якісного цифрового продукту. Зараз така технологія використовується в широкому діапазоні галузей, від кіно та ігор до виробництва, архітектури та лікарень.

Компанії, незалежно від розміру, прибутку та масштабів, використовують цю функцію для просування, виробництва та презентації своєї продукції. І ця тенденція тільки наростає.

Які галузі використовують 3D візуалізацію?

Тепер ми навіть не уявляємо, наскільки 3D-рендерінг впливає на наше життя! Як писалося раніше, для створення найкращого графічного контенту, такого як картинки, анімація та діаграми, численні галузі почали використовувати 3D-візуалізацію. Ось деякі з них:

Наука і технології

У цій сфері процес візуалізації використовується для моделювання технічних виробів. Це полегшує створення креслень і дає клієнтам можливість оцінити кінцевий продукт та інженерам. Крім того, це допомагає зробити неординарний дизайн і представити його.

Реклама та маркетинг

Анімаційні продукти виглядають привабливіше, ніж реальні зйомки, тому маркетологи використовують цю можливість, щоб залучити все більше людей.

Кінематограф, комп'ютерні ігри та анімація

Важко уявити сучасний фільм чи гру без спеціальних 3d-ефектів, які створюються за допомогою 3D-візуалізації, завдяки такому попиту і великому досвіду вони мають еквівалентне зростання якості.

Проектування та виготовлення виробу

У цій сфері 3d моделювання допомагає інженерам і дизайнерам спілкуватися один з одним, бути в курсі змін дизайну та втілювати нові ідеї.

Дизайн інтер'єру, архітектура та будівництво

Зрештою, це наша сфера.

Чому архітектори та дизайнери використовують візуалізацію для своїх проектів? Чому компанії та клієнти готові витрачати додаткові гроші на рендеринг зображень, часто навіть не побудованих?

Тому що це можливість побачити, якою буде ця конструкція чи дизайн. Це допомагає інженерам та архітекторам побачити завершений проект і при необхідності виправити його, а також робить робочий процес більш ефективним і швидким. Це дозволяє заощадити гроші клієнтів.

Проте роль візуальних макетів у сфері дизайну інтер’єру та будівництва не обмежується демонстрацією об’єкта працівникам архітектурного бюро. 3D-візуалізація використовується для створення реклами інтер’єрів або будівель з метою ознайомлення споживачів з конкретною пропозицією. Особливість реклами у сфері будівництва та архітектури в тому, що вона пропонує те, чого ще не існує. Наприклад, реклама житлового комплексу показує результат – споживач бачить зображення готових будівель, а їх будівництво може ще навіть не початись.

Використання 3D візуалізації в інженерних системах

Karno Energy реалізує проекти по всьому світу, і за часів COVID-19 дістатися до будівельного майданчика стало ще важче. Тому індустрія BIM та віртуального будівництва стає ще більш актуальною.

Autodesk Revit і Navisworks допомагають об’єднати всі частини будівлі в одну модель, тому що під час експлуатації будівлі важлива кожна деталь, а зібрати всі ці дрібні деталі в одну головоломку під час будівництва – завдання не з легких.

BIM 360 допомагає швидко та ефективно працювати з різними командами, незалежно від відстані між ними. Але крім практичної частини роботи є ще й естетична. Отже, 3D-візуалізація також займає заслужену роль у сучасному будівництві, оскільки допомагає показати готовий продукт просто з екрану монітора та дозволяє ділитися даними в будь-якій частині світу, де є Інтернет.

Оскільки сучасна людина більшу частину свого часу проводить в будівлях (квартирі, будинку чи офісі), тепер це місце має бути приємним для проживання. Наші системи забезпечують ідеальні умови залежно від потреб, чи то офісна будівля чи приватний будинок, але вони також займають місце і повинні розташовуватися безпосередньо в приміщенні, тому повинні вписуватися в інтер’єр. Це все можливо, але щоб повністю зрозуміти, як це виглядає, ми використовуємо програми для візуалізації. Вони допомагають швидко і легко створити красиву картину приміщення за допомогою наших систем з моделі в Revit.

До візуалізації - вид в Revit

 

Вид після 3D-моделювання

Нашим інженерам подобається процес проектування та моделювання різних типів систем і ми хочемо завжди підібрати найкраще рішення для наших клієнтів. Але для того, щоб відчути проект, передбачити естетичний результат і просто насолоджуватися гарною роботою, ми використовуємо програмне забезпечення Revizdo та Lumion, тому що для нас інженерія – це не просто професія, це стиль життя.